NIEUW WERK

Zijn het schilderijen? Niet helemaal.
Het zijn geschilderde objecten van papier maché. Wel plat, een paar centimeter dik of diep. Formaten verschillend, maar vrij groot – rond de 100 cm hoog.

Titel(s): “Nee, het leven is niet zwart/wit“, deel 1, 2, 3, 4, 5 en 6.
Waarbij deel 3 (de klok) een extra titel heeft gekregen: “De tijd wacht op niemand”.

Verschillen worden uitvergroot.
Je bent vóór of tegen.
Feiten zijn waar of niet waar.
Alles is zwart of wit.


Maar is dat wel zo?
Ik gebruik de titel om je op een ander been te zetten.

De alledaagse, haast picto-achtige beelden/voorwerpen zet ik om naar mijn eigen beeldtaal, naar mijn werkelijkheid. Ze zijn net anders dan je zou verwachten: wankele pootjes, vissen letterlijk gevangen in hun kom, een zwarte bruid met witte bruidegom, de hippie-peace auto met een vuile rookwolk, de klok met schietschijf, ruis op de TV.


Figuratief abstract

Ik ben oude werken aan het overschilderen in een andere, nieuwe beeldtaal. Noem het figuratief abstract. Of abstract figuratief? 
Thema voor deze werken is balans in boven- en onderwereld, hoofd en gevoel.
Het werk sluit aan op de Kneusjes, zonder dat het die zware lading heeft.


Vriendelijke kunst

Onderstaande vrolijke, kleurrijke schilderijen zijn allemaal geschilderd met acryl op doek. Ze hebben verschillende thema’s: brillen, superhelden, vrolijke gothic en Jaz.

Mijn favoriete formaat is 80 x 80 cm.
Richtprijs: € 450,-
Je mag me natuurlijk bellen of mailen als je bent geïnteresseerd in een van mijn werken.


Wil je zelf je materiaal en afmeting kiezen, kijk dan eens op mijn pagina van www.werkaandemuur.nl.

Voor Werkaandemuur heb ik overigens ook speciaal digitaal werk gemaakt en een aantal van mijn schilderijen digitaal bewerkt. Dat betekent dat je ze eindeloos kan vergroten, zonder dat ze aan scherpte verliezen.


Werelden

Gemaakt tijdens het jaar dat ik aan de Kunstacademie Leiden (locatie Rijnsburg) heb gewerkt aan verdieping van mijn werk, het onderzoeken en ontwikkelen van een eigen thematiek en de beeldende uitvoering daarvan.
Het tweede half jaar heb ik gewerkt aan deze werelden; mijn filosofische, pseudo-natuurkundige kijk op de aarde en hoe alles met elkaar verband houdt.