Wie is Jaz?

Jaz is een figuurtje dat al tekenend en schilderend is geboren en gegroeid. Jaz is later de hoofdpersoon geworden van een prentenboek en zelfs van een muzikale kleutervoorstelling.
Zie hieronder voor meer!

Jaz heeft zelfs een eigen Facebook pagina!


Het volkje van Jaz

Mixed media op papier ± 200 cm hoog

Het is (wat mij betreft) waar: een kunstenaar/illustrator tekent eigenlijk (altijd) zichzelf!
Daarom heb ik volwassen, levensgrote versies van Jaz gemaakt. Ze zijn getekend en geschilderd op bruin pakpapier met houtskool, potlood en acrylverf.
Jaz is letterlijk en figuurlijk gegroeid!

9 september in Nijmegen
23 september in Dordrecht

Aan de hand van een paar vragen, heb ik op deze dagen live menshoge volkjes-versies getekend en geschilderd.
Er zijn in die 2 middagen in totaal 19 volkjesvertegenwoordigers bij gekomen! Superleuk!

En nu kun jij je ook laten tekenen als volkjesvertegenwoordiger!

In het kader van The Big Draw Ramenroute heb ik in Dordrecht op de etalageruit van By Branderhorst, een hele mooie winkel met kunst en design in de Voorstraat (tegenover het Magazijn), leuke figuurtjes getekend.


Het prentenboek

Jaz verdiende een verhaal. Dat is het vrolijke en stoere prentenboek ‘De planeet van Jaz’ geworden, met als thema: kijk om je heen, sta open voor anderen, dan zie je dat je niet alleen bent.

Het verhaal

Jaz woont in zijn eentje op een kleine planeet.
Het is een leuk planeetje, maar er is niemand om mee te spelen. Er zijn meer leuke, bijzondere, aparte figuurtjes in het boek die ook alleen op hun planeetje leven. Eigenlijk zitten ze helemaal niet zo ver bij elkaar vandaan. Als ze beter om zich heen kijken en elkaar ontdekken, besluiten ze om een planeet te zoeken die groot genoeg is voor hen allemaal.


De voorstelling

Hoe bijzonder! Het prentenboek over Jaz is tot leven gebracht in “De wereld van Jaz” – een unieke muzikale vertelvoorstelling. Speciaal ontwikkeld voor bijzondere doelgroepen, maar iedereen vanaf 3 jaar is welkom!

Met de voorstelling worden de kinderen uitgedaagd, vanuit wat ze willen en kunnen, om contact te maken met de ander. Dromen kan en mag altijd. Als iets niet lukt, dan is dat niet erg. Samen komen we er wel! Dat is wat de kinderen wordt meegegeven. Iedereen mag er zijn, ook als je ‘anders’ bent. Verschillen tussen mensen zijn juist zo leuk, dat is wat deze voorstelling op een begrijpelijke en speelse wijze laat zien.

Klik hier voor een filmpje van de ‘eindreis’ van de voorstelling.

Klik hier voor alle info van de voorstelling.